Drfit-set för RC-bil borstlös 1:10 Absima Thrust 3S Eco


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kattmynta/Cat Nip ca 100 st frön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Paw Patrol, Tält, 90x75 cm
Irwin Snabbtving XP 1250 mm 10505947

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Vägghängd urinoar i vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Notisar Clearnote
Poster Hjärtformat träd

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Duschdraperi - Snögubbe

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster A4 21x30cm Salmo Salar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dorre Fruktskål Fashion Mässing 24 cmTvättsorterare med 4 tvättpåsarvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Vägglampa - två led - Svart
LECHUZA Odlingsenhet Quadro 35 LS ALL-IN-ONE kolgrå 16163

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
4 st Textsurfer Classic Staedtler

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Leifheit Vattenfilter för CleanTenso ångmopp 11912
Poster Buffalo Horn Färg A4
RIDDER Toalettpappershållare krom 17x3,2x16,6 cm 12100000

På tisdagen godkände ministerrådetPoster Fåglar över spökhus, 70x100 cmPoster Båtar uppdragna på strand, 70x100 cmEinhell Pirra BT-HT 100 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Mr. Ti Fönsterputs set Smart grön MTI011
Skandia Sortimentskåp med 48 lådor 30x15x55,1 cm 1047727

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenRaaco Verktygslåda Compact 62 med 10 insatslådor 136624 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Prydnadskudde av kokt ull, 50 x 50 cm