Hansgrohe Duschblandare Ecostat Ecomax


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Axor Tvättställsblandare Montreux 210 utan Lyftventil

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Oras Tvättställsblandare IL Bagno Alessi 8502
Salomon M's Trail Runner LS Tee Surf The Web/Dress Blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHansgrohe 4-håls Inbyggnadsdel För Karkant Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Axor Termostatblandare Citterio 2 Inbyddnad 1 Funktion
Icebreaker M's Shifter LS Zip Hood gritstone hthr

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Klättermusen Fjorgyn Anorak Frost

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Grohe Tvättställsblandare Euroeco Special Ettgrepp

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Mora Armatur Tvättställsblandare MMIX B5 Med HandduschOras Tvättställsblandare Signa Med Svängbar Pip Samt Pop-up Ventilvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Devold W's Ona Round Grå Melange
Lundhags M's Makke Pants Regular Röd/Dark Röd

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Grohe Duschblandare Grohtherm 1000 Cosmopolitan M Upp

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. FM Mattsson Badkarsblandare 9000E 40 cc
Norrøna W's Falketind Warm 1 Stretch Zip Hoodie Blå Moon (2019)
FM Mattsson Lyftstång 360 mm

På tisdagen godkände ministerrådetOras Vattenutkastare DN15 431415Sweare M's XC 360 Pants grå brucePax Tilluftspaket RMP 80 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Saniflo Sanialarm För Avloppspumpar
Unidrain Utloppshus 75 Linje Sidoutlopp

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenArc'teryx W's A2B Commuter Pants Carbon Fibre anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Oras Duschblandare Optima 40 cc 7151