Bugsy Vägglampa Dark Grå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Buskpetunia Limbo burgundy 15 frö

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
LISA ljusstake, Mässing
Trust ZigBee Flame Dimbar E27 (71179)

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCLP Matstol Peking V2 Tyg, mörkgrå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Escape and breathe No.5 70x100cm
Poster - Elefant Elegant - Svart vit 50x70cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Frankrike karta ram 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Girlang rosa guld 2m

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Forever fönsterlampa cirkel 35cm kromVintage Poster Alliumvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Small moments Big memories No.8 30x40cm
EKO Rädisa Rambo Frön/Groddar Microgröns 40 gram

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
IGENIETTI Hålslev med nät

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Sagaform Sweetheart skål
Starling adventsstjärna E27 mässing
Poster Svenska Semafor-alfabetet 50x70 cm

På tisdagen godkände ministerrådetIntex Poolöverdrag rektangulärt 300x200 cm 28038Flexibel Chat vitboard till kylskåp 2 st i förpDammsugare Patronfilter Allaway den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Sängbord massivt sheshamträ 40x30x35 cm
Funktion Potatisskalare Soft Touch

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenAG Design Fototapet Tulip Big FTS0045 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Sleeping Baby Angel