Kitchen Scene,TENIERS David the Younger,75x77.8cm

Mountain Hardwear W's Laminina Z Spark Sleeping Bag Regular Dark Raspberry ybhhes930-Syntetsovsäckar över 0

Skrivbok Jakobsberg
Retro väggmonterad antik mässingskran 15cm tud loge luxor 5

The Surrender of Bröda,Diego Velazquez,50x50cm
Displayaskar med upphängning - 42 x 54 x 8 mm - 100 st

Stallykta 90 krok - Svart

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,90 st m6 hexagon full nut zinkpläteradThe Tribuna of the Uffizi,Johann Zoffany,50x40cmThe Journey of the Magi,Benozzo Gozzoli,50x40cm sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

16 ST HÖNOR I PLAST (70525)
12 ÄGGKOPPAR I PLAST (70519) 2 OLIKA FÄRGER
The Concert e tr,Johannes Vermeer,69x63cm

Minnie Mouse, Pyjamas, Ljusgrå

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Inbed Sweden Deluxe Bäddmadrass 140x200Skrivbok Reykjavik Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Equestrian Portrait of Sir John Hawkwood,UCCELLO Paolo,60x40cmSET OF 16 EQUALLY ASSORTED COLOUR BOXES WITH METAL HANDLE eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Vileda E-Sweeper Dammborste
Inbed Sweden Classic Bäddmadrass 105x200

Poster - Issues No.1 21x30cm

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Aluminium Flaggstång Nederländerna

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Fiberdukl, för pallkrageSkrivbok Miami BeachCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.The Plaster Kiln,Theodore Gericault,50x61cmSkrivbok MölndalBowbåge kopparlödd kvinna x kvinnlig 18mm 90deg vinkel

Läs mer...
Pierre Aymeric,CORNEILLE DE LYON early,50x40cm
Spegel - Fyrkantig - Kejsarträd - stl. 26x32 cm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. YATO Hålsåg bimetall 95 mmLottring - Fair play - Svensk - 1-20030x40 cm Passepartoutkartong, plexiglas och bakbräda
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättPoster - Merry Christmas No.2 21x30cmRörförlängningskontakt 1 1/2 "bsp med inmatning av diskmaskinGelly Roll Penna - Metallic Sepia att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Undergrowth with Ivy,Vincent Van Gogh,49x64cm

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
120x440mm intern dörr plastventilationsgaller luftlönnfärg
Portrait of a Man,Vincent Van Gogh,65.5x54.5cm

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Gurka Telegraph 10 st frön

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPoster - Ballet women jump NO.1 21x30cmLandscape with Couple Walking and Crescent Moon,Vincent Van GoghPoster - Världskarta No.31 40x50m ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster - New York Of Gold 40x50cm
Outdoor Garden Tap Kit Outside Water Hose Connector
Poster - Giraff Twins 40x50cm
Poster - Hjärta Geometri No.4 30x40cm

Viktigt!

  Produktbeskrivning

  Syntetsovsäck med nyskapande konstruktion – specifikt designad för kvinnor

  En sovsäck med extra värmande isolering där du behöver det som mest, ett behagligt klimat inuti och som dessutom inte är onödigt tung. Laminina Z Flame är gjord med Lamina-konstruktion där man istället för att använda traditionella sömmar, laminerar ihop de olika delarna i sovsäcken. Minskad risk för att värme försvinner ut genom sömmarna, ger en säkrare sovsäck med liten risk för kalla fläckar. Dessutom är den gjord med olika mycket isolering på olika platser i sovsäcken. 

  Med extra isolering runt torso och fötterna kan du använda den ner till runt 1 C. Den skräddarsydda huvan och skyddet för ansiktet minskar drag och ser till att hålla värmen inne. Det gör även vindslån på insidan av den hellånga dragkedjan. Dragkedjan går dessutom att öppna från två håll, vilket ger dig många möjligheter när det gäller att ventilera. Insidan är gjord i mjuk, fukttransporterande polyester och utsidan i slitstark, vattenresistent nylon.

  En sovsäck att använda vid många olika tillfällen, under den varmare delen av året. Ta den med på vandringen, backpackresan eller familjecampingen.

  • Lamina -konstruktionen ger mer loft och mindre risk för kalla fläckar
  • Isoleringszoner ger utökad värme, där det behövs som mest
  • Thermal Q -isolering är mycket komprimerbart och har bra loft
  • Comfort mummy-skärning speciellt anpassad för kvinnor maximerar värmen och spar vikt
  • Extra isolering i modellen för kvinnor: 100 g istället för 60 g isolering
  • Ergonomisk vindslå på insidan av dragkedjan motverkar drag och kalla fläckar
  • Hellång dragkedja med dublla ryttare för mångsidig ventilation
  • Bekväm fotbox, designad efter fötternas naturliga posistion ger maximal värme och komfort
  • Skräddarsydd huva och skydd för ansiktet- håller värmen på plats
  • Slitstarkt yttertyg i nylon med DWR-vattenavvisande behandling
  • Mjukt polyesterfoder som för bort fukt från kroppen
  • Dragkedjeförsedd förvaringsficka vid axeln
  • Kompressionspåse i nylon och förvaringspåse i mesh ingår

  Temperatur enligt EN 13537*:
  Komfort: 1 C
  Lägre gräns: -5 C
  Extrem: -22 C

  Vikt: 1,19 kg

  Mått:
  Loft: 9 cm
  Packad storlek: 18 x 36 cm
  Innerlängd:183 cm
  Höftvidd: 135 cm
  Vidd fotbox: 99 cm
  Axelvidd: 147 cm

  Material:
  Yttermaterial: Lamina Revamp Ripstop
  Isolering: Thermal Q 100 g

  * Sovsäcken är testad enligt den gemensamma branschnormen som heter EN 13537. Normen ger ungefärliga temperaturer i vilka en normal man respektive normal kvinna ska kunna sova komfortabelt utan att frysa. Komforttemperaturen anges för dam och den lägre temperaturgränsen anges för herr. Normen ger en bra fingervisning men du kan göra mycket för att påverka din sovkomfort själv. Grundläggande att komma ihåg är att det är du som värmer upp sovsäcken och inte tvärt om. Samt att– gå och lägga dig varm, torr och mätt!

Specifikation
Säsong
3-säsongers sovsäck  
Sovsäck
Kategori: Syntetisk sovsäck
Form: Mumieformad
Material
Fyllning: Syntetfiber  
Kön
Dam
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
485677
 • Mini led lampa med silikonhölje

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Vinglaskaraff

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Roadside Safety Kit...

  vidaXL Mörkläggande rullgardin grå P06/406

 • LED Retro Glödlampa E27 Mini Klot 4.8 W 470 lm 2700 K
  The Carrying of the Cross, Lorenzo Lotto
  Dammsugarpåsar AEG Croma

  Kontakt

  Dammsugarpåsar Miele Naturell

  +468-710 02 45

  info(a)farr.se

  Box 391,
  101 27  STOCKHOLM

  Dammsugarpåsar AEG Vampyr Boggie
  Dammsugarpåsar Samsung VC-1000E

  Medlemssidor

  Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

  Dammsugarpåsar OBH Nordica 7290
  Dammsugarpåsar Electrolux ZCV 750 Etage

  Stöd FARR!

  Dammsugarpåsar Coline 34-4032

    

  SWISH

  123 327 8983

  Postgiro 520890-5

  Dammsugarpåsar AEG AJG 6700 Jetmaxx Öko