BoråsTapeter Tapet Jubileum Magnolia 5451


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Boråstapeter Tapet Pigment Beige 7916

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
BoråsTapeter Tapet Jubileum Ingrid 5479
super.natural M's 175 Base Mid Boxer Ocean Deep

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFiona Tapet Home NW 557037 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Fiona Tapet Living NW 491645
Fiona Tapet Ocean Colours 503005

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Klättermusen Eir Beanie Frost/Grå Melange

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dynafit W's Alpine Warm Pants Asphalt

Försäkringskassan: Regeringen underskattar speedo W's Essential Endurance+ Medalist Swimsuit BlåSandiline Skin 05 Superflex Shortvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Klättermusen Eir Beanie Sage Grön/Grå Melange
Fiona Tapet Nordic Home 444020

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
NRS Surge PFD Blå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Sweetheart 6257
BoråsTapeter Tapet Jubileum Josefina 5485
BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Endless 6303

På tisdagen godkände ministerrådetBoråsTapeter Tapet Sense of Silence Fairytale 6328Duro Tapet Spira Malin BlåDuro Tapet Spira Harry Beige den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Duro Tapet Ballad Gren Svart
Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Alger 5370

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Vertigo 1774 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

BoråsTapeter Tapet Linen Airy Grå