Paintpart Tapet Vallila Kompassi 4985-2


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Paintpart Tapet Rullasta 8 5216-3

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Paintpart Tapet Vallila Kompassi 4981-2
Mammut M's MTR 201-ll Boa Low Shoes inferno-vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBoråsTapeter Tapet Jubileum Ingrid 5480 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Icebreaker Unisex Adult Flexi Chute Gritstone HTHR
Houdini Wooler Top Hat Blå Illusion

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Patagonia W's Iliana Halter Dress Palm Spring Dress: Catalan Coral (896)

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Paintpart Tapet Lantligt & Modernt 4930-1

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Marmot Girls Ether Hoody Light Aqua/OceansideFiona Tapet Home NW 554026vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Paintpart Tapet Lantligt & Modernt 4930-2
BoråsTapeter Tapet Falsterbo II Classic Stripe 4029

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Fiona Tapet Living NW 491539

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Fiona Tapet Nordic Home 440001
SKHoop W's Mini Down Skirt Denim
Hiko M's Shade Plush blå

På tisdagen godkände ministerrådetHead W's Swimrun Aero Suit BKFiona Tapet Nordic Home 444021Fiona Tapet Personal Stripes 371002 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Boråstapeter Tapet Beautiful Traditions Elsa 6708
Duro Tapet Rand & Kulör Aveny Grön

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen( Handduk ) 50x70cm Chevrolet anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Paintpart Tapet Lantligt & Modernt 4933-3